31.10.2022 tarihinde Isparta ili Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren TREKO TARIM GIDA İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.’ne Gıda İşleme Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Meyve Sebze İşleme Teknolojisi ve Kalite Analizleri, Proje Hazırlama Teknikleri, Gıda Kalite Kontrolü ve Mevzuatı, Gıda Endüstrisi Makine ve Ekipmanları dersleri kapsamında verilen teorik bilgilerin uygulamada görülmesi amacı ile teknik gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimize ürün girişi, pres hatları, pastörizasyon, enzimasyon, filtre hatları, dolum ünitesi, meyve suyu kalite analizleri ve laboratuvar cihazları hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir.

TREKO TARIM GIDA İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.’nde 2015/2017/2021/2022 yıllarında mezun ettiğimiz 4 öğrencimiz proses ve laboratuvar bölümlerinde tam zamanlı çalışmaktadır. Ayrıca işletmede mesleki eğitim dersi kapsamında bulunan 2 öğrencimiz bulunmaktadır ve tesis ziyareti sonunda işyeri eğitimi denetimi de yapılmıştır. Teknik geziye bölüm öğretim üyeleri Doç. Dr. Nilgün BUDAK, Dr. Öğr. Üyesi Sezen COŞKUN katılım göstermiştir.