Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:02

09.12.2021 tarihinde Isparta ili Eğirdir İlçesinde faaliyet gösteren TREKO TARIM GIDA İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. üretim tesisi’ne Gıda İşleme Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik Laboratuvar Teknikleri, Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon, Genel Mikrobiyoloji, Gıda Kalite Kontrolü ve Mevzuatı, Gıda Bilimi ve Teknolojisi dersleri kapsamında verilen teorik bilgilerin uygulamada görülmesi amacı ile teknik gezi düzenlenmiştir. Teknik geziye bölüm öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nilgün Budak, Dr. Öğr. Üyesi Sezen Coşkun, Dr. Öğr. Üyesi Azim Şimşek katılım göstermiştir.

TREKO TARIM GIDA İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. tesisi’nde Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programı öğrencilerine hammadde giriş ve prosese geçiş hatları, meyve alım ve temizleme hatları, elma ve nar suyu üretim hatları, dolum, ambalajlama, laboratuvar ve analizleri hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir. Ayrıca kalite yönetim sistemleri ve ürün özellikleri hakkında detaylı bilgiler verilmiştir.

TREKO TARIM GIDA İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ. tesisi’nde işyeri eğitimi dersi kapsamında eğitim gören 1 öğrencimizin iş yeri eğitim denetimi de aynı etkinlik kapsamında gerçekleştirilmiştir.