Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:02

Eğirdir Meslek Yüksekokulunun 06 Kasım 2021 Cumartesi günü düzenlediği etkinlikle öğrenciler, bölgemizi gezerek keşfetmeye ve tanımaya başladılar. Etkinlik kapsamında Kasnak Meşesi Tabiatı Koruma Alanı ve Kovada Gölü Milli Parkı gezisi düzenlendi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı  Öğr. Gör. Çetin MEYDAN‘ın yönetim ve sorumluluğunda gerçekleşen geziye, Eğirdir Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Mustafa GÖK, Öğr. Gör. İbrahim DEMİRTAŞ ve ikinci sınıflardan oluşan altmışaltı öğrenci katıldı.

Sabah saatlerinde Yukarı Gökdere Köyü’nde KöyMuhtarı Ahmet SARI tarafından karşılanan öğrencilere muhtar tarafından su ve elma ikramının ardından, Kasnak Meşesi Tabiatı Koruma Alanı’nda gerçekleşen yürüyüşte Isparta Şube Müdürlüğü Kovada Gölü Milli Park Şefliği Mühendisleri Mustafa Kemal ÖZDEMİR, Fatma ÇEVİKEL ve Tuğçe ÇIVĞA dört yüz yaşındaki Koca Kasnak Ağacı ziyareti esnasında Kasnak Meşesi Tabiatı Koruma Alanı ve biyo çeşitlilik hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Ormanda bol bol fotoğraf çekildikten sonra Kovada Gölü Milli Parkı’na geçildi.

Kovada Gölü Milli Parkı’nda küçük ve büyük Parkur da yapılan yürüyüşte İskele ve Seyir Terasında sonbaharın sunduğu renk harmonisi fotoğraflandı.

İlçemize gelen öğrencilerimizin öğrenim süreleri içerisinde yaşadığı coğrafyayı tanımadan Isparta’dan ayrıldığı düşünülerek gerçekleştirilen projede, bölgemizin önemli tarihi ve doğal güzellikleri tanıtılacak ve bu gezilerle gönüllü turizm elçileri olan öğrencilerimiz sayesinde Eğirdir ve çevresinin etkili bir şekilde tanıtımının yapılması hedeflenmektedir.

Bu etkinliğimize desteklerinden dolayı başta Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr. İbrahim DİLER’e , Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığımıza ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımız ve Personellerine teşekkür ederiz.