29.11.2021 Pazartesi günü saat 11:00’de Meslek Yüksekokulumuzda Gıda İşleme Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen Gıda Mevzuatı Konferanslarından birincisi “Isparta’da Gıda Hijyeni Yönetmeliği Uygulamaları” konusunda gerçekleştirilmiştir. Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi’nden Gıda Kontrol Görevlisi Ziraat Mühendisi Ali Osman Dilek’nin konuşmacı olarak katıldığı konferansta öğrencilere “Gıda Hijyen Yönetmeliği’nin önemi, yönetmelik kapsamında Isparta ili’nde yapılan denetimlerden örnekler, işletmelerde karşılaşılan yanlış hijyen koşulları, ALO 174 Gıda Hattı çalışmaları, yönetmelik kapsamında uygulanan yaptırımlar ve cezai hükümler” hakkında bilgiler aktarılmıştır. Konferansa bölüm öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nilgün BUDAK, Dr. Öğr. Üyesi Sezen COŞKUN ve Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı 1. ve 2. Sınıf öğrencileri katılmıştır. Mevzuat uygulamaları hakkında konferansta edinilen bilgilerin işyeri uygulamaları ve staj döneminde öğrencilerimize faydalı olacağı beklenmektedir.