ISUBÜ İkinci Bahar Üniversitesi öğrencileri Eğirdir MYO
Mutfağı’nda öğrencilerle yemek yaptılar.
09 Ocak
2025 tarihinde “Eğirdir MYO’da Kuşaklar Mutfakta Buluşuyor / ISUBÜ İkinci Bahar
Üniversitesi Mutfakta” etkinliği gerçekleştirildi. Saat 10:30 da başlayan
etkinliğe Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Yaşlanma Ve
Gelişim Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Aslı Metin önderliğinde
on yedi İkinci Bahar Üniversitesi öğrencisi
katıldı.
Mutfakta
uygulamaya geçilmeden önce Eğirdir MYO Şehit Komiser Osman Demir Konferans
Salonunda Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Başkanı
Öğr. Gör. Çetin Meydan tarafından; Öğr. Gör. Hüseyin Duman, Öğr. Gör. Atilla Gökdemir,
Öğr. Gör. Fatih Herdem ve Öğr. Gör.
İlhami Mercan’ın katılımları ile okul, Aşçılık ve Turizm ve Otel İşletmeciliği
programlarının tarihçesinin yanı sıra her iki programda yapılan çalışmalarla
ilgili İkinci Bahar Üniversitesi öğrencilerine bir
brifing verildi. ISUBÜ Toplumsal Katkı
Koordinatörü Prof. Dr. Nilgün Budak ise toplantıya katılarak toplumsal katkı
adına bu etkinliğin çok değerli olduğunu belirterek katılımcılara teşekkür
etti.
Brifingin
ardından mutfağa geçilerek aşçılık programı öğrencileri ile İkinci Bahar
Üniversitesi öğrencilerinden menüde alan “Haydari, Şakşuka,
Havuç Tarator, Humus, Mevsim Salata,
Hasan Paşa Köfte Ve Un Kurabiyesi” için ayrı
gruplar oluşturularak hazırlık ve üretim yapıldı.
Etkinliğin
bitiminde iki kuşak öğrencisi katılımcıları okul yemekhanesinde ürettikleri
yemekleri birlikte tattılar. Yemek sonrası okul konferans salonuna geçilerek,
Eğirdir MYO Müdürü Mustafa Gök yaptığı konuşmada; Üniversite Rektörümüz Prof.
Dr. Yılmaz Çatal ile bu etkinliği planladıklarını, bunun üzerine birimlerin
işbirliği ile bugünkü etkinliği gerçekleştirdiklerini, bu etkinliği iki, üç
güne çıkartarak devam ettirmek istediklerini belirterek, İkinci Bahar
Üniversitesi öğrencilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.
İkinci Bahar Üniversitesi öğrencileri “Eğirdir MYO’da Kuşaklar Mutfakta Buluşuyor / ISUBÜ İkinci Bahar Üniversitesi Mutfakta” etkinliğinden çok memnun olarak ayrıldıklarını ve bahar yarıyılında da pasta üretim etkinliği düzenlenmesini beklediklerini belirttiler.