Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:02

YÖK’ün uygulamalı eğitim konseptine sahip iki üniversitesinden biri olan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinde uygulanan 3+1 eğitim modeli bünyesindeki işyeri eğitimi uygulamasının ilk deneyimi geçtiğimiz bahar döneminde gerçekleştirildi.

Eğirdir Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Mustafa GÖK, Müdür Yard. Mehmet DUMLUPINAR, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hüseyin DUMAN ve Öğr. Gör. Atilla GÖKDEMİR bu uygulamadan elde edilen sonuçları tespit etmek, bu dönem staj ve işletmelerde mesleki eğitim uygulamasına çıkmış olan öğrencilerimizin durumlarını yerinde görmek üzere Antalya’nın Manavgat ve Serik İlçelerindeki beş yıldızlı otellere 9 Eylül 2021 günü bir ziyaret gerçekleştirdi. 

Okulumuz Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğrencilerimizin işletmelerde mesleki eğitim uygulamalarını ve stajlarını yaptığı Kaya Hotels & Resorts, Port Nature Luxury Resort Hotel & Spa ve TuiMagıc Life Jacaranda Otel işletmelerine yapılan ziyarette otel yöneticileri ve öğrencilerle değerlendirme toplantısı yapıldı.

Otel yöneticileri, söz konusu uygulamanın işletmeler açısından çok olumlu olduğunu ifade ederek, bu uygulamanın devamının hem işletmelerin insan kaynakları beklentileri açısından hem de öğrencilerin daha etkili bir eğitim almaları açısından önem taşıdığını belirttiler. Özellikle geçtiğimiz dönem işyeri eğitimini tamamlayan öğrencilerimizden çok memnun olduklarını, mevcutta staj yapan ve işletmelerde mesleki eğitime katılacak olan arkadaşlarında aynı özveriyi gösterdiğini ifade ettiler.

Staj ve İşletmelerde Mesleki Eğitime Uygulamasına çıkmış olan 40 Aşçılık ve Turizm Otel İşletmeciliği Programı öğrencisinin uygulamalı eğitimlerini inceleyen EMYO Okul Müdürü Öğr. Görevlisi Mustafa GÖK ve öğretim elemanları, otel yöneticileriyle ve öğrencilerle yaptıkları toplantılarda, uygulanan eğitim modelinin öğrenciler ve işyerleri açısından avantajları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. 

Öğrencilerle yapılan değerlendirme toplantısında, Staj ve İşletmelerde Mesleki Eğitimin kendileri için çok faydalı olduğunu, üniversitenin uygulamalı eğitim yapacakları işletmeleri belirlemesinin ve gerçekleştirilen denetim çalışmasının da olumlu olduğunu ifade ettiler. Toplantıda öğrencilerin staj ve işletmelerde mesleki eğitim uygulamaları süreci ile ilgili soruları cevaplandı. Öğretim elemanları öğrencilere mesleki becerilerini geliştirmeleri ve başarılı bir mesleki eğitim süreci geçirmeleri temennisinde bulundu.

Eğirdir MYO Müdürü Öğr. Görevlisi Mustafa GÖK’ de yaptığımız incelemelerde, adeta birer eğitici gibi öğrencilerimize kattıkları değer için Kaya Hotels & Resorts, Port Nature Luxury Resort Hotel & Spa ve TuiMagıc Life Jacaranda Otel yönetici ve çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Uygulamalı eğitim çalışmalarında bizlerle işbirliği yapan tüm işletmelerimize ve yöneticilerine de teşekkür ediyoruz.” dedi.