Yayın Tarihi: 22.12.2023 14:26

Eğirdir Kaymakamlığı, Eğirdir Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğü,  Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Eğirdir Sosyal Hizmet Merkezi Koordinatörlüğünde “Eğirdir Kültür ve Spor Şenliği” Projesi kapsamında, Proje paydaşı olan okulumuzda “Yerel Elma” temalı yemek yarışması düzenlenmiştir.

Yarışma iki kategoride gerçekleştirilmiş; birincide elma temalı ana yemek yarışması, ikinci kategoride elma temalı tatlı ve hamur işi yarışması yapılmıştır. Yarışmaya Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık programı öğrencileri katılmıştır. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz okulumuz uygulama mutfağında yapmış oldukları yemekleri jüriye sunmuş, yapılan değerlendirme sonucunda her iki kategoride dereceye giren öğrenciler belirlenmiştir. Ana yemek kategorisinde birinci olan öğrencimiz Aysima UZUNER, Metin MERAL ikinci Hilal Nur GENÇ, Şerife Nur UYLAR, Üçüncü Gülizar AVCI, Gizem LAÇKA derece almışlardır. Tatlı ve hamur işi kategorisinde birinci Selin DOĞAN, Huriye YILMAZ, ikinci Sümeyye USLU, Burak Emre İKİKAPILI, üçüncü Meryem KURT, İlknur TOGAY dereceye girmiştir.

Yarışma sonucunda ödül törenine katılan Eğirdir Kaymakamı Adem ÇELİK, Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan GÖSTERİT, Meslek Yüksekokulumuz Müdürü Öğr.Gör. Mustafa GÖK, Genel Sekreter Yardımcısı Kemal KORKMAZ ile proje paydaşları tarafından dereceye giren öğrencilerimize ve yemek yarışma jüri üyelerine ödülleri takdim edildi.