Isparta Uygulamalı Bilimler
Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından 21-27 Mayıs
Türk Mutfağı haftası coşkuyla kutlandı. Etkinlik TAFED Gençlik Kolları Başkanı Şef
Gökhan DEMİRBAŞÇI ve ekibinden Şef Erdal Avcıoğulu, Şef Ekrem Karahan ve Şef
Elif Yedik’in katılımı ile Konferans ve Workshop düzenlendi.
Gerçekleştirilen konferans
kapsamında “868-869 yerliyse yeriz” sloganı ile Türk Mutfağında tarhananın
tarihçesi ve önemine değinilmiştir. Aynı zamanda aşçılık mesleği ile ilgili
yapılan konuşmalarda dernekleşmenin öğrencilere ve mesleğe olan katkılarına da
yer verilmiştir.
Yerli ürün kullanmanın önemine değinen şef aşçılar Eğirdir Meslek Yüksekokulu uygulama mutfağında aşçılık programı öğrenciler ile Beyşehir tarhana çorbası yapmıştır. Yapılan çorba yüksekokul öğrencilerine ikram edilmiştir. Etkinliğe katılan Şef Gökhan Demirbaşçı, Şef Erdal Avcıoğulu, Şef Ekrem Karahan ve Şef Elif Yedik’e teşekkür belgeleri takdim edilmiştir.