15 Aralık 2022 tarihinde saat 11:00’de Eğirdir Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yılmaz ÇATAL, Eğirdir Kaymakamı Adem ÇELİK, Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK, Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Mustafa GÖK ile Danışma Kurulu Üyeleri Eğirdir Esnaf Odası Başkanı Murat YALKIN, Eğirdir Şöförler Odası Başkanı Ahmet TAKIR, Eğirdir Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Yusuf ÖNGÜN, Esnaf Veli GÜLERYÜZ, bünyesinde Kristal Otelleri ile Nirvana Otellerini bulunduran Kilit Hospitality Group Kurumsal İletişim ve Eğitim Direktörü Adil GÜRKAN’ın katılımıyla Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Mustafa GÖK tarafından Yüksekokulumuzun birim faaliyet tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Ardından Rektör Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL; “Eğirdir Meslek Yüksekokulumuza ev sahipliğinden ötürü teşekkür ederiz, ayrıca Kaymakamımıza ve belediye başkanımıza katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Tabi biz danışma kurullarımızı önemsiyoruz, kurullar bizim sektördeki gözlerimiz, sektörlerde ne görürlerse bize aktaracak kişilerdir. Çünkü Eğitim öğretim faaliyetleri sırasında bazen bazı durumları atlayabilmekteyiz. Bu yüzden Danışma kurullarının baştan beri kurulmasını ve alt seviyelerden en uygun noktaya gelebilmesi için emek sarf ediyoruz.  Biz üniversitemizde şunu diyoruz; Üniversitemiz bilim ve uygulamanın bir arada olduğu tematik üniversitelerden birisidir. Bizlere yeterince donanımlı ve işimize yarayacak mezunlar bulamıyoruz diye geri dönüşler gelmekteydi. Sektörlerin kendi branş profillerine uygun mezun taleplerini tarafımıza sunmasını ve bizlerin bu çerçevede onların istediği donanımlı mezunları hedeflenilen noktaya getirmeyi amaçlıyoruz. Böylelikle hem biz kazanalım, hem de sektör kazansın diye yola çıktık. Üniversitemizin Bu yolda da büyük başarılar elde ettiğini düşünüyorum. Şu an birkaç sektör ziyaretlerimiz oldu. Bu sektör ziyaretlerimizde şunları duyuyorum “ %60’nın üzerinde bir istihdam oluyor”. Özellikle aşçılık, gastronomi ve turizm sektöründe bu istihdam oranının %85’lerin üzerine çıktığını sektör temsilcileri tarafımıza bildirmişlerdir. Bu büyük bir başarıdır. Bu istihdam oranı İşletmede Mesleki Eğitim uygulamasını yapan sektörlerin başarısıdır. Bu, yöntemin güzel ve doğru bir yöntem olduğunu, ülkemize uygun bir yöntem olduğunu ve önünün açılması gerektiğini bize göstermektedir.”

Konuşma bitiminde Rektör Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL danışma kurulu üyelerine teşekkürlerini sundu. Eğirdir Kaymakamı Adem ÇELİK, ardından Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK ile Kilit Hospitality Group Kurumsal İletişim ve Eğitim Direktörü Adil GÜRKAN’ın ve Danışma Kurulu üyelerinin konuşmalarından sonra Kilit Hospitality Group ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi arasında protokol imzalandı.