Yayın Tarihi: 26.10.2023 13:27

25 Ekim 2023 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (AEP) ve Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında Psikolog Kübra YILDIRIM ER ve Sosyolog Kamile ŞAHİN okulumuz Şehit Komiser Osman DEMİR Konferans Salonunda öğrencilerimizle buluştu.

Konferans başlangıcında sözü alan Sosyolog Kamile ŞAHİN, ülkemizde son zamanlarda artan bağımlılık ve madde bağımlılığına karşı mücadelede öğrencilerimize bağımlılığın temel unsurlarını, madde bağımlılığı ne olduğunu, özellikle genç kuşağın neden madde kullanımına daha fazla eğilimli olduğu hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi. Sosyolog Kamile ŞAHİN konuşması sırasında öğrencilerin katılımı, soru-cevapların karşılıklı olması ve öğrencilerin bu konu hakkında bireysel yorumları; yapılan konuşmanın öğrencilerin bağımlılıkla mücadele konusunda ilgili oldukları görülmüştür.

Psikolog Kübra YILDIRIM ER öğrencilerimize evlilik öncesi ve sonrası eşler arasında sağlıklı bir ilişkinin olması hakkında bilgiler paylaştı. Psikolog Kübra YILDIRIM ER konuşmasında “Sağlıklı bir ilişki için öncelikle kişinin fiziksel anlamda sağlıklı olması gerektiğini, evlilik öncesi ve sonrası iletişim ve yaşam becerileri edinimi, evlilikte tartışmalara sebep olan faktörler ve çözüm yolları ve çatışma sonlandırma biçimleri” başlıklarını ele alarak öğrencilere bilgiler aktardı, soru-cevap etkinliği yaparak konuyu pekiştirdi. Konferansın ardından Yüksekokulumuz Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Çetin MEYDAN tarafından Sosyolog Kamile ŞAHİN’e ve Psikolog Kübra YILDIRIM ER’e teşekkür belgesi takdim edildi.