19 Ağustos 2019 Pazartesi

Eğirdir Meslek Yüksekokulu TÜBİTAK 4004 Katılımcılarının SDÜ Çevre Mühendisliği ve Kütüphane Ziyareti

14 Ocak 2019 Pazartesi 08:39 tarihinde eklendi | 321 defa okundu

Eğirdir Meslek Yüksekokulunun proje yürütücü kurumu olduğu “118B336 Proje Numaralı Sağlıklı Gıdalara Yeşil Işık, Çevre Kirliliğine Kırmızı Işık” isimli “TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı”sıradaki etkinliği 04.01.2019 tarihinde Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları ve SDÜ merkez kütüphane gezisi olarak düzenlenmiştir.

Proje yürütücüsü Yüksekokulumuz Dr. Öğr. Üyesi Sezen COŞKUN ve araştırmacı Doç. Dr. Havva Nilgün BUDAK gözetiminde,proje katılımcısı Isparta Yılmaz Şener İlkokulu öğrencileri öncelikle Çevre Mühendisliği Laboratuvarlarını ve yapılan çalışmaları incelemişlerdir. Laboratuvarda bulunan saf su üretim, jar testi, çekerocak havalandırma, PH ve iletkenlik ölçümü cihazları hakkında öğrencilere Prof. Dr. Mehmet KİTİŞ ve Dr. Öğr. Üyesi Sezen COŞKUN tarafından bilgiler verilmiştir. 9-10 yaş grubu ilkokul öğrencilerinin algılarının ne derece yüksek olduğu öğretim üyelerine yönelttikleri sorular ilegözlenmiştir. Öğretim üyelerine yöneltilen ve özenle cevaplanan soruların bir kaçı aşağıda özetlenmiştir.

• Deniz suyu ve içme suyunun PH’ı kaçtır?
  • Falkon tüplerin üzerinde neden ölçü çizgileri var? Anlamları nedir?
  • Deneylerde neden saf su kullanılmaktadır? Çeşme suyu kullanılamaz mı?
  • Saf su içilebilir mi?

Etkinliğin 2. Bölümünde öğrenciler kütüphanede istedikleri kitaba nasıl ulaşabileceklerini uygulamalı olarak öğrenmişlerdir. Kütüphane hakkında bilgi alan katılımcılar 20 dakika kadar üniversiteli büyükleri ile birlikte aynı ortamda kitap okumuşlardır.

Etkinliklerin genel amacı, ilkokul düzeyinden başlamak üzere çocuklarımıza üniversitenin, kütüphane kullanımının, üniversite derslerinin, araştırma olanaklarının tanıtılması ve bu konularda yaygın etkinin arttırılmasıdır. Başarılı bir şekilde tamamlanan etkinlik sonunda 9-10 yaş grubu proje katılımcısı öğrencilerimizin bu etkinlikle üniversite eğitimi hakkında büyük kazanımlar elde etmişlerdir.

Tanıtım Broşürü