Yayın Tarihi: 30.08.2023 23:02

26.10.2021 tarihinde Isparta ili Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren CEBECİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TARIM HAYVANCILIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ üretim tesisi’ne Gıda İşleme Bölümü 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik Süt Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri, Laboratuvar Teknikleri, Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon, Genel Mikrobiyoloji, Gıda Kalite Kontrolü ve Mevzuatı dersleri kapsamında verilen teorik bilgilerin uygulamada görülmesi amacı ile teknik gezi düzenlenmiştir. Teknik geziye bölüm öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nilgün Budak, Dr. Öğr. Üyesi Sezen Coşkun, Dr. Öğr. Üyesi Azim Şimşek ve Süt Ürünleri Teknolojisi ve Kalite Analizleri dersi hocası Dr. Öğr. Üyesi Mete Kuşat katılım göstermiştir.

CEBECİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TARIM HAYVANCILIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ tesisi’nde Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programı öğrencilerine süt giriş ve prosese geçiş hatları, süt alım ve temizleme üniteleri, yoğurt, beyaz peynir, lor peyniri ve kaşar peyniri üretim hatları, CIP sistemi, ambalajlama, laboratuvar ve analizleri hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir. Ayrıca proses verimliliği açısından büyük önem taşıyan ve fabrikanın kendi imkanları ile oluşturduğu özel laboratuarında yapılan analizlerin ürün yelpazesi üzerindeki etkileri anlatılmıştır.

CEBECİ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TARIM HAYVANCILIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ nde işyeri eğitimi dersi kapsamında eğitim gören 4 öğrencimizin denetimleri de aynı etkinlikte gerçekleştirilmiştir.