Yayın Tarihi: 25.12.2024 08:29

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından düzenlenen 21. İstanbul Mutfak Günleri Festivali, dört gün süren bir maratonun ardından sona erdi. 18-21 Aralık 2024 günleri arası gerçekleşen festivale, 24 ülkeden bin 500 yerli ve yabancı yarışmacının katılımıyla gerçekleşen festival, gastronomi dünyasını İstanbul Şile’de buluşturdu.

78 farklı kategoride üniversite öğrencileri ile sektör profesyonellerinin yarıştığı festivale, Üniversitemizi temsilen Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, Öğr. Gör. Fatih HERDEM’in yönetiminde katıldılar.

Yılın En İyi Üniversitesi Ekip Yarışması Kategorisinde; Aydın Emir Kara, Kemal Egemen Arkan, Ramazan Işık’tan oluşan ekip altın madalya aldılar. Ayrıca;

Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı Balık Yarışması kategorisinde; Aydın Emir Kara Altın Madalya, 

Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı Ana Yemek Yarışması kategorisinde; Kemal Egemen Arkan Altın Madalya,

Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı Ana Yemek Yarışması kategorisinde; Ramazan Işık Altın Madalya,

Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci Aşçı Balık Yarışması kategorisinde; Serhat Ağlamış Gümüş Madalya,

Üniversite Düzeyi Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması kategorisinde; Buğra Başbakıcı Bronz Madalya,

Üniversite Düzeyi Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması kategorisinde; Hüseyin Çelegen Bronz Madalya,

Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfak Ekip Yarışması kategorisinde; Serhat Ağlamış, Arif Can Çalın, Buğra Başbakıcı Bronz Madalya aldılar.