Türkiye Aşçılar ve
Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından düzenlenen 21. İstanbul Mutfak Günleri
Festivali, dört gün süren bir maratonun ardından sona erdi. 18-21 Aralık 2024
günleri arası gerçekleşen festivale, 24 ülkeden bin 500 yerli ve yabancı
yarışmacının katılımıyla gerçekleşen festival, gastronomi dünyasını İstanbul
Şile’de buluşturdu.
78 farklı kategoride
üniversite öğrencileri ile sektör profesyonellerinin yarıştığı festivale,
Üniversitemizi temsilen Eğirdir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri,
Öğr. Gör. Fatih HERDEM’in yönetiminde katıldılar.
Yılın
En İyi Üniversitesi Ekip Yarışması Kategorisinde; Aydın Emir Kara, Kemal Egemen
Arkan, Ramazan Işık’tan oluşan ekip altın madalya aldılar. Ayrıca;
Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci
Aşçı Balık
Yarışması kategorisinde; Aydın Emir Kara Altın Madalya,
Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci
Aşçı Ana
Yemek Yarışması kategorisinde; Kemal Egemen Arkan Altın Madalya,
Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci
Aşçı Ana
Yemek Yarışması kategorisinde; Ramazan Işık Altın Madalya,
Üniversite Düzeyi Okullar İçin Öğrenci
Aşçı Balık
Yarışması kategorisinde; Serhat Ağlamış Gümüş Madalya,
Üniversite Düzeyi Öğrenci Aşçı Makarna
Yarışması kategorisinde; Buğra Başbakıcı Bronz Madalya,
Üniversite Düzeyi Öğrenci Aşçı Makarna Yarışması kategorisinde; Hüseyin Çelegen Bronz Madalya,
Üniversite Düzeyi Modern Türk Mutfak Ekip Yarışması kategorisinde; Serhat Ağlamış, Arif Can Çalın, Buğra Başbakıcı Bronz Madalya aldılar.