Yayın Tarihi: 20.05.2025 11:35

15.05.2025 tarihinde Ünsüt Süt Ürünleri Firmasına Gıda İşleme Bölümü Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Muhafaza Yöntemleri, Fermente Ürünler Teknolojisi ve Kalite Analizleri, Su Analizleri, Gıda Ambalajlama Teknolojisi ve Gıdalarda Duyusal Kalite Kontrol dersleri kapsamında verilen teorik bilgilerin uygulamada görülmesi amacı ile Prof. Dr. Havva Nilgün BUDAK, Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK ve Doç. Dr. Sezen COŞKUN eşliğinde teknik gezi düzenlenmiştir.Teknik gezi kapsamında süt giriş ve prosese geçiş hatları, süt alım ve temizleme üniteleri, yoğurt, ayran, peynir, lor ve kaşar peyniri üretim hatları ile laboratuarda gerçekleştirdikleri analizler hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir. Ayrıca işletmede mesleki eğitim dersi (İME) kapsamında firmada 4 öğrencimiz bulunmakta olup teknik gezi sonunda işyeri eğitimi denetimi de gerçekleştirilmiştir.