Yayın Tarihi: 09.12.2025 13:53

09.12.2025 tarihinde Treko Gıda Sanayi Anonim Şirketi (TREKO) Gıda İşleme Bölümü Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik GDA-3101 Gıda Bilimi ve Teknolojisi, GDA-3103 Laboratuvar Teknikleri, GDA-3105 Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon, GDA-3107 Genel Mikrobiyoloji ile GDA-3111 Gıda Kalite Kontrolü ve Mevzuatı dersleri kapsamında verilen teorik bilgilerin uygulamada görülmesi amacı ile Prof. Dr. Havva Nilgün BUDAK, Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK ve Doç. Dr. Sezen COŞKUN eşliğinde teknik gezi düzenlenmiştir.

Meyve suyu ve meyve konsantresi üretim süreçlerini yerinde gözlemlemek, üretim hattında kullanılan makineleri, kalite kontrol aşamalarını, gıda güvenliği ve hijyen uygulamalarını tanımak, gelişmiş gıda analiz laboratuvarında analizleri uygulamalı öğrenmek, ulusal ve uluslararası gıda mevzuat kriterlerini pekiştirmek ve endüstriyel üretim sürecinin ayrıntılı işleyişi hakkında bilgi edinmek amacıyla düzenlenen teknik gezi kapsamında deiyonize meyve konsantresi, elma konsantresi, nar konsantresi hakkında bilgi aktarımı sağlanmıştır. Ayrıca işletmede mesleki eğitim dersi (İME) kapsamında firmada 1 öğrencimiz bulunmakta olup teknik gezi sonunda işyeri eğitimi denetimi de gerçekleştirilmiştir.