Yayın Tarihi: 28.05.2025 08:41

Mesleki Eğitim Söyleşileri kapsamında,  27 Mayıs 2025 Salı günü saat 11.00'da Eğirdir Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programı akademisyenlerinden Prof Dr. H. Nilgün BUDAK, Doç. Dr. Sezen Coşkun ve Doç. Dr. Azim ŞİMŞEK tarafından “Gıda Sektöründe Başarının Anahtarları” konulu konferans planlanmıştır. Konferansta gıda sektörünün dinamiklerini tanıtmak ve bu sektörde kariyer hedefleyen gençlere başarıya ulaşmanın temel ilkelerini aktarmak amacıyla Treko Meyve Suyu Fabrikası Müdürü ve Gıda Mühendisi Sayın Ebru Mutlu öğrencilerimiz ile buluşmuştur. Konferansta, sektörde başarılı olabilmek için iyi iletişim, empati kurabilme, takım çalışmasına uygunluk, staj ve İME süreçlerinden maksimum faydayı sağlama, kısa ve uzun vadeli hedefler belirleyebilme, gelişmeye açık, merak eden, soru soran, işine yorum katabilen, işini benimsemenin öneminden bahsedilmiştir. Öğrencilerimize;


* Kalite Yönetimi Belgeleri ve Güncel Gelişmeler

* Gıda Sektöründe Kurumsal Denetlemeler

* Gıda Teknikerlerinin Mesleki Sorumlulukları 

* Gıda Sektöründe Başarının Anahtarı “Doğrular” ve “Yanlışlar” başlıklarında bilgiler aktarılmıştır.  

Öğrencilerimiz, bu konferans ile hem teknik bilgi hem de kişisel gelişim açısından önemli kazanımlar elde etmiştir.