29.11.2021 Pazartesi günü saat 13:00’de Meslek Yüksekokulumuz Şehit Osman DEMİR Konferans salonunda, Gıda İşleme Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen Gıda Mevzuatı Konferanslarından 2.si “Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği ve Uygulamaları” konusunda gerçekleştirilmiştir. Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi’nden Gıda Kontrol Görevlisi Canan GÜZİN’nin konuşmacı olarak katıldığı konferansta öğrencilere “Gıda Etiketleri Üzerinde Bulunması Gereken Zorunlu Bilgiler, Gıda Etiketinde Gıda Bileşenleri, Alerjiye veya İntoleransa Neden Olan Belirli Madde veya Ürünlerin Bildirimi, Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi ve Son Tüketim Tarihi, İşletme Kayıt Numarasının Gösterim Şekli ve Menşei Ülke Bildirimleri ” hakkında bilgiler aktarılmıştır. Konferansa bölüm öğretim üyelerinden Doç. Dr. Nilgün BUDAK, Dr. Öğr. Üyesi Sezen COŞKUN ve Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı 1. ve 2. Sınıf öğrencileri katılmıştır. İşyeri uygulamaları ve staj döneminde öğrencilerimize faydalı olması açısından Gıda Mevzuatı Konferanslarına devam edilecektir.