15 Aralık 2018 Cumartesi

"DÜNYA GASTRONOMİSİ VE BUTİK OTELLER” KONULU KONFERANS

07 Kasım 2017 Salı 11:41 tarihinde eklendi | 1451 defa okundu

TURİZMCİ VE SEYAHAT YAZARI SEVİL DENİZ TARAFINDAN “DÜNYA GASTRONOMİSİ VE BUTİK OTELLER” KONULU KONFERANS

03 Kasım 2017 tarihinde ise Eğirdir Meslek Yüksekokulu’nda üç saat süren bir konferans veren Deniz, dünyadaki sıra dışı oteller, butik otel işletmeciliği ve dünya gastronomisi hakkında bilgiler verdi.

Sevil DENİZ, Ülkemizde sayılı Turizm Duayeni, Turizm Sevdalısı, Destinasyon Uzmanı, Seyahat Uzmanı, Dijital Tanıtım Uzmanı, Danışman, Gastronomi Uzmanı, Butik ve Küçük Oteller Konusunda Uzman, gazeteport.com, pudra.com, marieclaire.com.tr, trendsetter.com.tr, oggusto.com, hurriyet.com.tr, skyscanner.com,Marie Claire Travel, Marie Claire, Crystal, Trendsetter, Jetlife, Alem dergilerinde Star ve Akşam  gazetelerinde yazarlık yapmakta aynı zamanda  http://sevildeniz.com/ ve https://sevildeniz.blogspot.com.tr/web sitelerinde yoğun ilgi gösterilen yazılarına devam etmektedir.

Deniz konferansta şu konulara vurgu yaptı.

“Dünyada 'Fusion Cuisine' olarak bilinen mutfak kültürü, Türkçe'ye 'füzyon mutfak' olarak geçmiştir. Füzyon, kelime olarak karışma, birleşme anlamına gelir. Yani en net ve kısa haliyle, füzyon mutfak için, farklı mutfak kültürlerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuş bir 'sentez' diyebiliriz.

Sadece dünyanın en prestijli restoranlarının alabildiği Michelin yıldızı, şüphesiz her restoranın sahip olmak istediği bir ayrıcalık. En yüksek derecesi 3 yıldızla sınırlı olan bu yıldızların her biri sadece 1 yıl süre ile geçerli. Sıkı bir deneyim ve takip söz konusu. Yıldızlar verildiği gibi geri de alınabiliyor. Bir anda 3 yıldız alan restoranlar da var, teker teker 3 yıldıza ulaşanlar da...

Otel odalarınızın konsepti ne kadar iyi olursa olsun, lezzetli bir restorana sahip değilseniz, otelinizi zor günler bekliyor… Doğal, katkısız, yöresel ürünler kullanarak misafirlerinizi etkileyebilirsiniz.

Kahvaltısında organik yumurtalar, fırından yeni çıkmış ekmekler, pişiler, organik meyve suları, taze sıkılmış portakal suları, yöresel sebze ve meyveler, kendi tarlanıza ait yetiştirilen organik ürünlerle hazırlanan yemekler insanları oldukça mutlu ediyor. Şehir yaşamında düzenli beslenemeyen otelinize geldiğinde organik bir ortamda hizmet aldığını görünce misafirleriniz kendilerini adeta evlerinin mutfağında hissediyorlar.

Dünya mutfaklarınada değinen Deniz sözlerine şöyle devam etti;

“HAYALLERİNİZİN PEŞİNE DÜŞÜN…ve hangi ülkenin neyi meşhur diye düşünün, araştırın ve rotanızı çizin. Arjantin’in etlerini, Fransa'da deniz mahsülleri ve bağları, gezin... Daha önce denemediğiniz lezzetlerin peşinden gidin. İzlanda'da volkanik dağlarda, Kanada'da ormanlarda ya da Maldivler'de farklı deneyimler kazanabilirsiniz."

Konferans sonunda Sevil Deniz’e Otel lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Hüseyin duman ve öğretim elemanları tarafından çiçek ve plaket verildi.

Ayrıca Sevil Deniz’i Eğirdir tanıtımı kapsamında Eğirdir’de misafir eden ve konferansı organize eden Bizim Eğirdir Platformu Başkanı Çetin Meydan tarafından kendisine teşekkür belgesi takdim edildi.