Working
Program Hakkında

Aşçılık Programı Tanıtımı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Eğirdir Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü altında yer alan Aşçılık programı; örgün eğitim-öğretim temelinde gelenekselden küresele uzanan mutfak çeşitlerini, üretim sürecini ve bu süreçte kullanılan tekniklere uygun araç-gereç ve donanımın kullanılmasını sağlar.  Aşçılık Programı’nda öğrenim gören öğrenciler Aşçılık kapsamında temel bilgi, becerileri ve yeterlilikleri kazanmanın yanı sıra sektör ile iş birliği içerisinde sektörün ihtiyacını karşılamak için uygun nitelikte meslek elemanı yetiştirilmesini ve sektörde istihdam edilmesini amaçlayan bir önlisans programıdır. Derslerle ilgili genel tüketim giderleri üniversite tarafından karşılanmaktadır. Uygulamalı dersler her öğrenciye özel uygulama mutfağı ve pastane mutfağında öğretim görevlilerinin uygulamalı anlatımları ile gerçekleşmektedir. Öğrenciler uygulama mutfağına Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Uygulama Mutfaklarının Kullanımına İlişkin Usul ve Esas’larına göre uygun kılık ve kıyafet ile girmektedir. Programın öğrenim süresi iki yıl, dört yarıyıldır. Zorunlu 60 iş günü staj bulunmaktadır. Aynı zamanda öğrenci, Güz veya Bahar yarıyılında kendi alanı ile ilgili uygun işletmelerde “İşletmede Mesleki Eğitim” dersini uygulamalı eğitim modeline (3+1) göre tamamlar. Staj ve işletmede mesleki eğitim süresince sosyal güvenlik hakları üniversite tarafından sağlanmaktadır. Öğrenciler, ERASMUS programı ile öğrenci hareketliliğine katılabilir. Öğrenim süresi sonunda mezun olan öğrenciler, “Eğirdir Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü, Aşçılık Programı Önlisans” diplomasını bütün yetki ve sorumluluklarıyla almaya hak kazanır.

Öğrenci

Bu ikinci alanın içeriğidir.

3. Alan - Başlık

Bu üçüncü alanın içeriğidir.

4. Alan - Başlık

Bu dördüncü alanın içeriğidir.