19 Ağustos 2019 Pazartesi

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne Teknik Gezi

24 Nisan 2019 Çarşamba 14:06 tarihinde eklendi | 139 defa okundu

24.04.2019 tarihinde Eğirdir Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü, Gıda Kalite Kontrol ve Analizi Programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik Laboratuvar Teknikleri ve Meyve Sebze İşleme Teknikleri, Enstrümental Analiz dersleri kapsamında teorik bilgilerin uygulamasının yerinde görülmesi amacı Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne teknik gezi düzenlenmiştir.

Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürlüğü 1952'den yılından bu yana Eğirdir ilçesinde faaliyet gösteren ülkemiz için özel laboratuvarlara sahip bir araştırma merkezidir. Öğrencilerimiz genetik laboratuvarı, fitopatoloji laboratuvarı, yaprak-toprak analiz laboratuvarı, hasat sonrası zararlılarla mücadele, uçucu yağ laboratuvarı gibi özel alanlarda bilgilendirilmiştir. Ayrıca kontrollü atmosfer ve dinamik atmosfer depolarını içeren hasat sonrası laboratuvarlar gezilerek teknolojinin ulaştığı son aşamalar öğrencilerimize anlatılmıştır. Depolama öncesi ve depolama süresince yapılan kimyasal ve bileşen (fenolik bileşen vb.) analizleri hakkında da bilgi verilmiştir. Kromatografik cihazlardan HPLC, GC hakkında bilgilendirme yapılmıştır.


"Tarih bir milletin kanını, varlığını hiçbir zaman inkar edemez"
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK


GENEL


 Okulumuzun Tanıtımı

 

 Misyonumuz - Vizyonumuz

 

 Tanıtım Broşürü

 

 İletişim

 

 Telefon Rehberi

 

 Tesisler


BAĞLANTILAR