05 Ağustos 2020 Çarşamba

Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü İlk Ders Etkinliği

05 Kasım 2019 Salı 10:31 tarihinde eklendi | 283 defa okundu

Eğirdir Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü ilk ders etkinliği çerçevesinde Isparta Ramada Otel Genel Md. Mithat YAYLA ve F&B Müdürü Hüseyin DOĞAN’ı konuk etti.

01 Kasım 2019 Cuma tarihinde Saat 15:00 de Eğirdir Meslek Yüksekokulu Şehit Komiser Osman DEMİR Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik Öğr. Gör. Çetin MEYDAN,Öğr. Gör. Gülsüm TABAK ile yüze yakın birinci sınıf öğrencisinin katılımıyla saat 16:30 da sona erdi.

Ramada otel Gn. Müdürü YAYLA, öğrencilere “ öncelikle turizm sektörünü sevmeniz gerekir, bunun yanında aşçı adayı öğrencilerin öncelikle kendi menülerini şimdiden oluşturmalarını, boş zamanlarında demolar yaparak bunları çevresindekilere tattırmalarını, her aşçının bir arşivinin olması gerektiğini vurgulayarak iyi bir aşçı benim için tezgahından ve çöp kutusundan belli olur” dedi.

F&B Müdürü Hüseyin DOĞAN’ı ise mutfak benim için bir otelde  yüzde kırk oranında öneme sahiptir diyerek mutfak ve servis işleyişi hakkında bilgiler vererek, bu mesleği yapanların özverili çalışmalar sonucunda kayda değer maaşlarla çalıştıklarını, kimilerinin girişimci olarak kendi işyerlerini açtıklarını hatta mezunlarınızdan bir öğrenci şu ana genç yaşına rağmen Isparta’da önemli bir işyerinin sahibi konumunda bulunmaktadır diyerek Ramada Isparta Mutfağı  olarak kapılarının her zaman açık olduğuna ve işbirliği yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

Etkinlik bitiminde Ramada Otel Genel Md. Mithat YAYLA ve F&B Müdürü Hüseyin DOĞAN’a Eğirdir MYO Md. Yrd. Öğr. Gör. Çetin MEYDAN tarafından Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Mustafa GÖK adına çiçek ve teşekkür belgeleri taktim edildi.