20 Haziran 2019 Perşembe

Eğirdir Meslek Yüksekokulunda Sıfır Atık Bilgilendirme ve Eğitim Çalışmaları

10 Nisan 2019 Çarşamba 08:24 tarihinde eklendi | 61 defa okundu

“Sıfır Atık Projesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bünyesinde Devam Eden Çalışmalar” konusunda Eğirdir Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personelinin katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Atık Yönetimi Danışma Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sezen COŞKUN tarafından katılımcılara projenin tanıtımı, üniversite atık yönetimi yönergesi, atık toplama kutusu setlerindeki atık sınıfları, toplanan atıkların bertaraf yöntemi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İl Müdürlüğü Sıfır Atık Projesi Uygulamaları, Meslek Yüksekokulunda yapılması gerekenler ve öğrencilerin projeye katılımının sağlanmasının gerekliliği konularında bilgiler aktarılmıştır.

Bilgilendirme toplantısını takiben Meslek Yüksekokulu bünyesinde iki gün sürecek olan ders başlangıçlarında beşer dakikalık sürelerle öğrenci eğitim çalışmalarına başlanmıştır. Bu çalışmalarla her sınıfa projenin anlatılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda öğrencilere atık sınıflarının tanıtılarak atıkların ilgili geri dönüşüm kutularında biriktirilmesi gerektiği aktarılmıştır.