19 Ekim 2019 Cumartesi

Eğirdir Meslek Yüksekokulunda Geleneksel Aşure Günü

04 Ekim 2019 Cuma 18:27 tarihinde eklendi | 151 defa okundu

ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ EĞİRDİR MESLEK YÜKSEKOKULUNDA GELENEKSEL AŞURE GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi   Eğirdir Meslek Yüksekokulu 2019-2020 Akademik Yılı açılışı bugün düzenlenen törenle başladı. Eğirdir Meslek Yüksekokulunda düzenlenen açılış töreninde Isparta Belediye Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN'in ilk dersi vermesinin ardından okul bahçesinde aşure etkinliği düzenlendi. Geleneksel Aşure Günü etkinliğine Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim DİLER, Isparta Belediye Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Eğirdir Kaymakamı Adem ÇELİK, Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yıldız BOLAT, Isparta Belediye Başkan Şükrü BAŞDEĞİRMEN’in eşi Şadiye BAŞDEĞİRMEN, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

Aşure etkinliği öncesi bir konuşma yapan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim DİLER, “Bugün Eğirdir Meslek Yüksekokulumuzda tarihi bir günü yaşıyoruz. Biraz önce Isparta Belediye Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN öğrencilerimize yönelik ilk dersi verdi. Şimdi ise Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliğimizi yapıyoruz. Biliyorsunuz ki, aşure birlik ve beraberliğin timsalidir. Bu birlik ve beraberliğimizin devam etmesini diliyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim DİLER’in konuşmasının ardından Eğirdir Müftüsü Mustafa TÜRKÖZ dua yaptı. Yapılan aşureler, protokol tarafından katılımcılara dağıtıldı.

Tanıtım Broşürü