20 Nisan 2019 Cumartesi

Turizm ve Otel İşletmeciliği

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI
PROGRAM TANITIMI

Hızla gelişen ve değişen turizm sektöründe müşteri beklentilerini en üst düzeyde karşılayabilecek nitelikli mesleki elemana duyulan ihtiyaç her gün biraz daha artmaktadır. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Eğirdir Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümüiçerisinde yer alan Turizm ve Otel İşletmeciliği programı;sektör ile ilişki ve işbirliği içerisinde sektörün ihtiyacını karşılamak için uygun nitelikte eleman yetiştirilmesini, yetiştirilen elamanların sektörde istihdam edilmesini, akademik ve mesleki yeterlilikleri kazandırmayı amaçlayan bir önlisans programıdır. Öğrenim süresi 2 yıl olan programı başarı ile bitirmek için, mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarı ile tamamlamak, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek, bununla birlikte zorunlu 60 iş günü staj uygulamasını başarmak gerekir. Turizm ve otel işletmeciliği alanında teorik ve pratik bağlamda yeterli bilgi ve beceriye sahip olarak mezun olan öğrenciler “Turizm Meslek Elemanı” unvanını almaktadır.

Programdan mezun olan öğrenciler; konaklama isletmelerinde (ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, muhasebe, satın alma, pazarlama ve satış, insan kaynakları... vb. departmanlarda), yiyecek-içecek isletmelerinde, seyahat acentelerinde (rezervasyon, operasyon, biletleme, muhasebe...vb. departmanlarda), havayolu şirketlerinin yer hizmetlerinde çeşitli pozisyonlarda ara eleman veya yönetici olarak çalışabilirler.

PROGRAMIN AMACI

Turizm ve ağırlama sektörünün, başta otel işletmeleri olmak üzere yiyecek-içecek, ön büro, kat hizmetleri bölümlerinde çalışabilecek alanında uzmanara elemanlar ve gerektiğinde bölüm yöneticiliği görevini üstlenmeye aday, bilgiyi beceri ile bütünleştirebilen yönetici adaylarıyetiştirmektir.

DİKEY GEÇİŞ İMKANLARI

Önlisans eğitimini tamamlayan öğrenciler DGS sınavında geçerli not almaları koşuluyla eğitim hayatına isterlerse aşağıdaki lisans bölümlerle devam edebilirler;

İşletme

İşletme-Ekonomi