TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI
PROGRAM TANITIMI

Hızla gelişen ve değişen turizm sektöründe müşteri beklentilerini en üst düzeyde karşılayabilecek nitelikli mesleki elemana duyulan ihtiyaç her gün biraz daha artmaktadır. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Eğirdir Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü içerisinde yer alan Turizm ve Otel İşletmeciliği programı; sektör ile ilişki ve işbirliği içerisinde sektörün ihtiyacını karşılamak için uygun nitelikte eleman yetiştirilmesini, yetiştirilen elamanların sektörde istihdam edilmesini, akademik ve mesleki yeterlilikleri kazandırmayı amaçlayan bir önlisans programıdır.

Programımızda, 3+1 eğitim modeli (ilk üç dönem ders, dördüncü dönem işyeri uygulaması) şeklinde “İşyeri Eğitimi” uygulanmaktadır. Öğrenim süresi 2 yıl olan programı başarı ile bitirmek için, mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarı ile tamamlamak, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek, bununla birlikte zorunlu 60 iş günü staj uygulamasını başarmak gerekmektedir. Turizm ve otel işletmeciliği alanında teorik ve pratik bağlamda yeterli bilgi ve beceriye sahip olarak mezun olan öğrenciler “Turizm Meslek Elemanı” unvanını almaktadır.

Programdan mezun olan öğrenciler; konaklama işletmelerinde (ön büro, kat hizmetleri, mutfak, servis, bar, muhasebe, satın alma, pazarlama ve satış, insan kaynakları... vb. departmanlarda), yiyecek-içecek işletmelerinde, seyahat acentelerinde (rezervasyon, operasyon, biletleme, muhasebe...vb. departmanlarda), havayolu şirketlerinin yer hizmetlerinde  çeşitli pozisyonlarda ara eleman veya yönetici olarak çalışabilirler.

PROGRAMIN AMACI

Turizm ve ağırlama sektörünün, başta otel işletmeleri olmak üzere yiyecek-içecek, ön büro, kat hizmetleri bölümlerinde çalışabilecek alanında uzman elemanlarla birlikte gerektiğinde bölüm yöneticiliği görevini üstlenebilen, bilgiyi beceri ile bütünleştirebilen yönetici adayları yetiştirmektir.

DİKEY GEÇİŞ İMKANLARI

Önlisans eğitimini tamamlayan öğrenciler DGS sınavında geçerli not almaları koşuluyla eğitim hayatına isterlerse aşağıdaki lisans bölümleri ile devam edebilirler;

  • İşletme
  • İşletme-Ekonomi
  • Konaklama İşletmeciliği
  • Konaklama ve Otel İşletmeciliği
  • Konaklama ve Turizm İşletmeciliği
  • Turizm İşletmeciliği
  • Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği
  • Turizm ve Otelcilik