17 Ekim 2018 Çarşamba

Tanıtım

21454 defa okundu

Yüksekokulumuzun Tarihçesi

Eğirdir Meslek Yüksekokulu, Y.Ö.K Genel Kurulunun 06.02.1995 tarihli kararıyla 1995-1996 eğitim-öğretim yılında İktisadi ve İdari Programlar Bölümü Turizm ve Otelcilik programı ile eğitim-öğretime başlamıştır.

1997-1998 eğitim-öğretim yılında Büro Yönetimi ve Sekreterlik normal öğretim programı ile Turizm ve Otelcilik programı ikinci öğretimi açılmış, 1998-1999 eğitim-öğretim yılında da Büro Yönetimi ve Sekreterlik programı ikinci öğretim ile Teknik Programlar Bölümü Su Ürünleri ve Peyzaj programları açılarak aynı yıl ek kontenjanla öğrenci alınmıştır.

2003-2004 eğitim-öğretim yılında İktisadi ve İdari Programlar Bölümü bünyesinde Muhasebe ve Teknik Programlar Bölümü bünyesinde Bilgisayar Teknolojileri ve Programlama programları açılmış ve aynı yıl ek kontenjanla öğrenci alınmıştır.

2004-2005 eğitim-öğretim yılında devam eden normal öğretim Muhasebe programının ikinci öğretimi açılmış ve öğrenci alınmıştır.

2005-2006 eğitim-öğretim yılında İktisadi ve İdari Programlar Bölümü bünyesinde İnsan Kaynakları programı açılmış ve aynı yıl öğrenci alınarak öğretime başlamıştır. Yine aynı yıl Turizm ve Otelcilik Programına “Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık” sınıfı eklenerek, Turizm ve Otelcilik Programı hazırlık sınıfları oluşturulmuş ve öğretim süresi 3 yıla çıkmıştır.

2006-2007 eğitim-öğretim yılında yabancı dil hazırlık sınıfları Yabancı Diller Yüksekokulundan alınarak Yüksekokulumuz bünyesinde öğretime başlamıştır. Normal öğretime devam eden Su Ürünleri programı ile Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama programı kapatılmıştır.

2007-2008 eğitim-öğretim yılında, Teknik programlar Bölümü bünyesinde Şarap Üretim Teknolojisi ve Bağcılık programı açılarak ek kontenjanla öğrenci alınmıştır. İktisadi ve İdari Programlar Bölümü bünyesinde İnsan Kaynakları ikinci öğretim programı açılmış ve ek kontenjanla öğrenci alınarak öğretime başlamıştır.

2009-2010 eğitim-öğretim yılında Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 15.04.2009 tarihli toplantısında alınan karar ile 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 ve 43/b maddeleri uyarınca Yüksekokulumuz bölüm ve program adları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir;

 

BÖLÜMÜ                                                                                               PROGRAMI                        

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri                                          Ağırlama Hizmetleri (Normal Öğretim)

Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri                                          Ağırlama Hizmetleri (İkinci Öğretim)

Büro Hizmetleri ve Sekreterlik                                               Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (Normal Öğretim)

Büro Hizmetleri ve Sekreterlik                                               Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (İkinci Öğretim)

Yönetim ve Organizasyon                                                      İnsan Kaynakları Yönetimi (Normal Öğretim)

Yönetim ve Organizasyon                                                      İnsan Kaynakları Yönetimi (İkinci Öğretim)

Muhasebe ve Vergi                                                                Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Normal Öğretim)

Muhasebe ve Vergi                                                                Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (İkinci Öğretim)

Gıda İşleme                                                                           Şarap Üretim Teknolojisi (Normal Öğretim)

Park ve Bahçe Bitkileri                                                          Peyzaj ve Süs Bitkileri

 

Daha sonra Ağırlama Hizmetleri normal ve ikinci öğretim programının adı Turizm ve Otel İşletmeciliği olarak değiştirilmiştir.

2011-2012 eğitim-öğretim yılında Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü bünyesinde Aşçılık normal ve ikinci öğretim programları açılmış ve ek kontenjanla  öğrenci alınarak öğretime başlamıştır.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında Gıda İşleme Bölümü bünyesinde Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi  normal ve ikinci öğretim programları açılmış ve  öğrenci alınarak öğretime başlamıştır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 13.05.2013 tarih ve 24554 sayılı yazısı ile 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü İş Makineleri Operatörlüğü programının açılması uygun görülmüş, fiziki mekan yetersizliği nedeni ile öğrenci alımı yapılamamıştır.

2013-2014 eğitim öğretim yılında Turizm ve Otel İşletmeciliği programında bulunan zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı kaldırılarak yerine isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı açılmıştır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 09.01.2015 tarih ve 75850160-301.01.01/964 sayılı yazısıyla Yüksekokulumuz Turizm ve Otel İşletmeciliği, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ikinci öğretim programları kapatılmıştır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 18.03.2016 tarih ve 16162 sayılı yazısı ile 2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Yönetim ve Organizasyon Bölümü Sağlık Kurumları İşletmeciliği  programının açılması uygun görümlü olup , fiziki mekan yetersizliği nedeni ile öğrenci alımı yapılamamıştır.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı  Eğitim Öğretim Dairesi Başkanlığının 75850160-301.01.01-E8563 sayılı 02.02.2018 tarihli yazısı ile Yüksekokulumuz Gıda Kalite Kontrolü  ve Analizi ile İnsan Kaynakları Yönetimi ikinci öğretim programları kapatılmıştır.

Yüksekokulumuz 18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 7. Maddesi ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi  kurulmuş olup aynı kanunun 8. Maddesi ile 2809 sayılı kanuna eklenen Geçici Madde 51 ile Süleyman Demirel Üniversitesine bağlı iken bağlantısı değiştirilerek Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine bağlanmıştır.

Meslek Yüksekokulumuzda faaliyet  gösteren 8  programa ilişkin 2018-2019 eğitim-öğretim yılı yerleştirme puanları  ve kontenjanları aşağıda tablo halinde verilmiştir.

BÖLÜMADI

TABAN PUANI

PUAN TÜRÜ

KONTENJAN

Aşçılık

234,69011

TYT

60

Aşçılık İ.Ö

216,01720

TYT

60

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

168,90753

TYT

50

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi

219,05272

TYT

20

İnsan Kaynakları Yönetimi

170,22196

TYT

40

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

171,08594

TYT

40

Turizm ve Otel İşletmeciliği

189,60020

TYT 20

Peyzaj ve Süs Bitkileri

-

-

-

Şarap Üretim Teknolojisi

-

-

-

 


"Tarih bir milletin kanını, varlığını hiçbir zaman inkar edemez"
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK


GENEL


 Okulumuzun Tanıtımı

 

 Misyonumuz - Vizyonumuz

 

 Akademik Yayınlar

 

 İletişim

 

 Telefon Rehberi

 

 Tesisler


BAĞLANTILAR