22 Şubat 2019 Cuma

İlkokul Öğrencilerine Yönelik Örnek Üniversite Dersi

25 Aralık 2018 Salı 09:28 tarihinde eklendi | 100 defa okundu

Proje Yürütücü Kurumu Eğirdir Meslek Yüksekokulunda TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi Kapsamında İlkokul Öğrencilerine Yönelik Örnek Üniversite Dersi

Yüksekokulumuzun proje yürütücü kurumu olduğu “118B336 Proje Numaralı Sağlıklı Gıdalara Yeşil Işık, Çevre Kirliliğine Kırmızı Işık” isimli “TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı” kapsamında etkinlikler devam etmektedir.

Proje yürütücüsü Yüksekokulumuz Öğr. Üyesi Sezen COŞKUN ve proje araştırmacısı Doç.Dr.Havva Nilgün BUDAK gözetiminde, 21 Aralık 2018 tarihinde proje katılımcısı Isparta Yılmaz Şener İlkokulu öğrencileri ve proje ekibine Yüksekokulumuz hakkında bilgi verilerek, örnek önlisans dersleri düzenlenmiştir.

Etkinlikte, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programına ait Gıda ve Su Analizleri Laboratuarında ekipman ve deney malzemeleri öğrencilere uygulamalı olarak anlatılmış, meyve suyu numunesi üzerinde otomatik pipet kullanımı pratik yaptırılarak gösterilmiş ve laboratuar gözlüğü, maskesi, cam pipetlerin kullanımı, manyetik karıştırıcılar, çözelti hazırlama vb. konuları anlatılmıştır. Yüksekokul kütüphanemiz gezdirilmiş, hikaye kitapları hediye edilmiştir. Yüksekokulumuz öğretim görevlileri Öğr. Gör. Pınar DAĞ GÜMÜŞ ve Öğr. Gör. İnan GÜMÜŞ yürütücülüğünde 40 dakikalık Türk Tarihi, Göktürk Yazıtları ve Türk Dilbilgisi konularında ders verilmiştir.

Etkinlik, Yüksekokulumuz Öğr. Gör. Çetin MEYDAN’ın tarihi bir otel olan Nis Otelde öğrencilere otel binası tarihi, Eğirdir’in tarihimizde ve Kurtuluş Savaşındaki rolü, ülke turizmi açısından önemi, bölgedeki ulusal ve milli parklar, antik kentler, mağaralar, göl sporları hakkında vermiş olduğu bilgilerle devam etmiştir. Yeşilada gezisi ile birlikte etkinlik sona ermiştir.

Etkinliğin amacı, ilkokul düzeyinden başlamak üzere çocuklarımıza üniversitenin, üniversite derslerinin, araştırma olanaklarının tanıtılması ve bu konularda yaygın etkinin arttırılmasıdır. Başarılı bir şekilde tamamlanan etkinlik sonunda 9-10 yaş grubu proje katılımcısı öğrencilere bu etkinlikle üniversite eğitimi ve Eğirdir ilçesi hakkında önemli kazanımlar edindirilmiştir.